Cilt Sorunları



1. Akne (Sivilce)

Akne, halk arasında sivilce olarak da bilinir. Cilt altındaki kıl kökleri tıkandığında ortaya çıkan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Sebum ile birlikte ölü deri hücreleri gözenekleri tıkar, bakteriler ile birlikte lezyon salgınları (genellikle akne veya komedon olarak adlandırılır) meydana gelebilir. Çoğu zaman yüzde meydana gelir. Ayrıca sırt, göğüs ve omuzlarda da görülebilir. 
 
 
 
 
 
 

  
 
2. Rozase(Gül Hastalığı)
 

Rozase, halk arasında gül hastalığı olarak da bilinir. Yüzde kızarıklığa ve gözle görülür kan damarlarının belirginleşmesine neden olan yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Ayrıca küçük, kırmızı, irin dolu yumrular oluşturabilir. Bu belirti ve semptomlar haftalarca veya aylarca sürebilir bazı dönemlerde, bir süre kaybolabilir.

 


 
 
 
 
 

  
 
3. Seboreik Dermatit
 
"Seboreik dermatit, en sık kafa derisini etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Pullanmaya, lekelere, kırmızı – kızarık bir cilde ve inatçı kepeğe neden olur. Seboreik dermatit ayrıca yüz, burun kenarları, kaşlar, kulaklar, göz kapakları ve göğüs gibi vücudun yağlı bölgelerinde de görülebilir.
 

 
 
 
 
 

  
 
4. Atopik Dermatit
 
Atopik egzama (Atopik dermatit), cildin kaşınmasına, kurumasına ve çatlamasına neden olan en yaygın egzama biçimidir. Atopik egzama çocuklarda daha yaygın görülür.

 
 
 
 
 

  

 

5. Kırışıklık

Kırışıklıklar, ciltteki kıvrımlar veya çıkıntılardır. İnsanlar yaşlandıkça doğal olarak ortaya çıkarlar. İlk kırışıklıklar, yüz ifadeleri sırasında cildin doğal olarak katlandığı bölgelerde, kişinin yüzünde ortaya çıkma eğilimindedir. Zamanla cildin incelmesi, deri bariyerinin zayıflaması ve elastikiyetini kaybetmesi nedeniyle gelişirler.

 
 
 
 
 

  
 

6. Gözenek

Gözenekler, cilt yüzeyinde görünen küçük noktalar (Gözenek) aslında kıl köklerinin açıklıklarıdır. Her biri ciltteki sebumu üreten bir yağ bezi içerir. Yağ bezlerinin daha büyük olduğu alın ve burun gibi yüzün bazı kısımlarında gözenekler daha belirgindir.
 

 
 
 
 
 

  
 

 7. Hiperpigmentasyon(Leke)

Hiperpigmentasyon (Leke), cilde rengini veren melanin (Cilde rengini veren hücreler) adlı pigmentin normalden fazla üretilmesi sonucu cildin belirli bölgelerinde koyu renk değişimine sebep olur. UV (Ultraviole) , akne ve dermatit gibi cilt rahatsızlıkları, çevresel faktörler vb. leke oluşumunu tetikler. Vücudun tüm bölgelerinde meydana gelebilir. Tedavisi uzun sürer, düzenli leke karşıtı bakım uygulanması önerilir. Ayrıca güneş koruyucu kullanmak lekeleri baskılamak ya da önlemek için temel adımdır.




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.